Mistrovství České Republiky družstev starších žáků

10.04.2012 15:02

Na MČR družstev starších žáků byli nominováni tito hráči Strejc Filip 98, Mikulejský Filip 99 a Martin Burgr 97. Jelikož je to vůbec poprvé, kdy se naši svěřenci dostali na nějaké MČR, jeli jsme na turnaj do Ostravy na jednu stranu plni bojovnosti a odhodlání a na druhou stranu s trochou obav koho nám los přiřadí do prvního kola a v jakém složení budou ostatní družstva.

Do prvního kola nám nakonec bylo vylosováno družstvo SKST Baník Havířov, které bylo 4.nasazené. K prvnímu zápasu proti sobě nastoupili - naše želízko v ohni Filip Strejc a za Havířov Jan Gorecky. Filip i když byl o 30 míst na celostátním žebříčku níže než soupeř, tak se nezalekl a naopak na soupeře doslova vlétl a během chvilky vedl na sety 2:0. Soupeř byl zjevně zaskočen, ale nechtěl dát svou kůži zadarmo a tak po dalších dvou setech byl stav vyrovnaný 2:2. Průběh 5. setu však Filip již nenechal nikoho na pochybách, že si jde pro svoje premiérové vítězství na MČR. Zápas plný fantastických výměn tak vyhrál 3:2.

Do druhého zápasu proti sobě nastoupili ještě letos mladší žák Filip Mikulejský a Michal Mikolášik. V tomto duelu měl od začátku navrch soupeř, jen v druhém setě měl Filip šanci uhrát set. Měl 2 setboly, které však soupeř odvrátil soustředěnou a pečlivou hrou a vyhrál jej 12:10. Ve třetím setu se však znovu projevila větší herní vyspělost soupeře a tak zápas skončil 3:0.

Ve třetím zápase proti sobě nastoupili trojky družstev Martin Burgr a Rostislav Kupec. Zápas byl více než vyrovnaný, ale bohužel pro nás vyznívaly koncovky setů ve prospěch soupeře. Martin do zápasu vložil své pověstné srdíčko, ale bohužel vítězného setu se nedočkal a tak po setech 12:14, 10:12 a 6:11 prohrál 0:3.

Čtvrtý zápas se nesl v duchu toho prvního Filip Strejc dostál pověsti naší jedničky a hned vedl 2:0 nad Michalem Mikolášikem, ale pak jako podle hesla já jsem si sem přeci přijel zahrát nechal soupeře srovnat jako podle kopíráku z prvního zápasu na 2:2, aby ho v zápětí mohl smést v posledním setu 11:3 . Takže po 4. zápasech bylo srovnáno 2:2.

Pátý rozhodující zápas rozehráli Filip Mikulejský a Jan Gorecky ve velkém stylu, Filip měl dokonce setbol, ale bohužel ho neproměnil a soupeř po vyhraném setu 13:11 uchopil opratě zápasu do svých rukou a vyhrál 3:0.

Konečný stav TJ Sport Kladno - SKST Baník Havířov 2:3. Jak jsme ještě v této chvíli nemohli tušit, tak popisovaný průběh celého zápasu se nám stal nepřekročitelným stínem po zbylé zápasy MČR družstev. A tak již ve zkratce:

Sokol Výčapy - TJ Sport Kladno 3:2

Dolák Jan - Mikulejský Filip 3:0 (4,4,2) Juřica Tomáš - Strejc Filip 0:3 (-3,-6,-10) Hanák Jiří - Burgr Martin 3:0 (3,12,4) Dolák Jan - Strejc Filip 1:3 (8,-5,-10,-5) Juřica Tomáš - Mikulejský Filip 3:0 (8,9,6)

 

Sportovní Jižní Město \"B\" - TJ Sport Kladno 3:1

Marat Petr - Mikulejský Filip 3:0 (3,5,4) Fausek Matěj - Strejc Filip 1:3 (15,-4,-3,-6) Průša David - Burgr Martin 3:0 (3,7,6) Marat Petr - Strejc Filip 3:2 (7,-9,-6,8,9)

 

TJ Sport Kladno - DDM Soběslav 2:3

Strejc Filip - Hložek Tomáš 3:0 (6,5,9) Burgr Martin - Šimota Dominik 0:3 (-2,-8,-5) Mikulejský Filip - Novotný Petr 0:3 (-9,-11,-2) Strejc Filip - Šimota Dominik 3:0 (7,8,3) Burgr Martin - Hložek Tomáš 1:3 (-7,-6,9,-5)

Na závěr bych chtěl vyzdvihnout výkon Filipa Strejce, který v průběhu turnaje vyhrál 7 z 8 zápasů ve velmi dobré konkurenci. Skvělou poziční hrou a nepříjemnými levorukými topspiny si u soupeřů zjednával zasloužený respekt. Jen škoda, že Filip Mikulejský a Martin Burger nepodpořili Filipa alespoň 1 vyhraným zápasem. Ale myslím, že příště již nebudou mít ze soupeřů takový respekt a svého premiérové vítězství MČR se dočkají. Něměl bych ale zapomenout na jednoho důležitého člověka, který je tak trochu v pozadí, ale má obrovskou zásluhu na výsledcích Filipa Strejce. Je to jeho Táta pan Václav Strejc. Tímto mu děkuji, za veškerou poskytnutou podporu při zajištění logistiky okolo MČR a nejen za to. Děkuji.

Zpět